Innan du bestämmer dig för en ny arbetsgivare

by Peter Ingman — 26/05/2018

Glöm inte att ställa den viktigaste frågan

Svaret kanske inte är vad du vill höra, men då vet du i alla fall vad du kan förvänta dig om du får jobbet...

Nämn en situation eller händelse som kan hända här men inte någon annanstans?

Frågeställningen har tagits fram efter akademiska studier då man började bli intresserad av varför så många slutar hos en nyvald arbetsgivare inom ett år. Resultaten pekar på att det inte alltid handlar om arbetsuppgifterna eller ledarskapet. Många som börjar på ett nytt jobb hade inte förväntat sig den specifika företagskulturen, kanske värderingarna inte sammanföll.

Professor Adam Grant på Wharton vet vad han pratar om. Mångårig erfarenhet som organisations psykolog, ett yrke som jag inte stött på i Skandinavien ännu. Känner du någon? I klippet nedan så handlar det om vikten av Purpose, att förstå varför man utför en syssla och hur din motivation ökar när du känner att ditt arbete spelar roll. Se det i 1,22 minuter (sen kommer vanliga Yahoo Finance).