Vi lär dig att bli en bättre entreprenör

by Peter Ingman — 05/06/2018

och om du har det som krävs...

Många av oss som är entreprenörer tror kanske att det har kommit med modersmjölken, att vi har någon bokstavskombination eller att vi inte är anställningsbara och därför bara har entreprenörskapet som utväg. Well, maybe, kanske är det faktiskt så för några av oss, men den här artikeln är för dig som har ambitionen att bli nästa Elon Musk, Jacob de Geer eller Daniel Ek (obs not: vi vet alla att de har gjort sin framgång i team och med andra). 

AngelList som jag prenumererat på sedan länge, just för att det kommer den här typen av innehåll, har nyligen släppt en artikel av Alexia Bonatsos. Alexia som innan hon blev investerare och numera hanterar en stor påse pengar (ängel/VC), var framgångsrik redaktör på ansedda tech bloggen TechCrunch. Hennes konkreta tips på hur man identifierar ett bra start-up team är rena receptet på hur man också själv kan utveckla sitt eget entreprenörskap. Om man är intresserad av att utveckla sig själv det vill säga. För att många av tipsen handlar om hur du väljer att vara som människa. Här kommer de:

  1. Visa hela tiden att du är nyfiken på att lära dig nytt och inte bara det, det gäller att lära sig allt som behövs för att bemästra din valda bransch och verksamhetsområde.
  2. Konkurrens på kniven. Jag och min före detta partner brukade prata om att vi söker det paranoida i oss. Att aldrig vila på sina lagrar, utan oroligt leta efter nya konkurrenter. Det gjorde också att vi kunde plocka och genomföra idéer otroligt mycket snabbare än många andra
  3. Motståndskraft – aldrig aldrig ge upp. Entreprenörskap handlar om att inte inse när det är slut eller borde ta slut. Det får du ha andra till. 
  4. Förmågan att ta till sig feedback. Att genom ödmjukhet och att vara en bra lyssnare gå snabbt på att förändra något, eller rent genomförande. Självklart borde jag ha tänkt på det – “consider it done” attityd.
  5. Herre jösses ambitioner – jag har en nära vän som har lyckats där många andra har gått bet för att han helt enkelt inser att man aldrig ska begränsa sig själv. Det kan andra försöka göra.

Om du vill ha hjälp att göra en test med oss för att se hur lämpad du är för entreprenörskap så maila Jonas på [email protected] eller hör av dig på ett sätt som passar dig. Vi har program för att utvärdera förutsättningarna för att se till att du eller ett team har de nödvändiga egenskaperna som krävs, och vi använder coaching, verktyg och utbildning för att utveckla dessa egenskaper över tid.

//Peter