Biohacking kommer att bli lika vanligt som bröstoperationer

by Peter Ingman — 11/07/2018

Människans önskan att hela tiden förbättra sig är evolutionärt

Vi kommer att se en allt snabbare utveckling när det gäller att förändra våra hjärnor och kropp i vår önskan att bli vårt bästa jag. Nu med fokus på hur vi kan rent fysiskt förändra vår funktionalitet, inte bara vårt utseende, ca 25 000 skönhetsoperationer görs varje år enbart i Sverige.

Min 11 åriga son läser precis från nätet, dags att plocka fram bilbatteriet inför nationella proven:

You can electrically shock a persons brain to greatly improve their math skills for up to 6 months. Read more about the lab performed 2010 here in Huffington Post and here in Scientific American.

Först var det bara kroppsbyggare och elitidrottare som tog tillväxthormon, men faktum är att det är en bred användning av HGH bland vanliga idrottande ungdomar. Dessutom är det en snabbt ökande grupp bland äldre män som börjar använda rHGH för att se mindre gamla ut. Än så länge verkar dock resultaten peka på mer bieffekter än de positiva som förs fram (bygger muskelvolym, fettminskande, blodsockerkontrollerande och åldershämmande). Läs mer på Harvard Health. Det är dock bara en tidsfråga innan ett fungerande piller som hjälper oss kontrollera åldrandet bättre lanseras brett. Rapamycin från Påskön (Rapa Nui) är en spännande kandidat som nu testas kliniskt.

Michael Pollen har skrivit en bok som heter “How to Change Your Mind  med subförklaringen: What the New Science of Psychedelics Teaches Us About Consciousness, Dying, Addiction, Depression, and Transcendence.” Här är hans podcast där de tar upp ämnet hur vi kan bio hacka vår hjärna med psilocybin. Enjoy