Hippie 2.0

by Peter Ingman — 01/08/2018

Medför personer som Trump, Putin, Kim Jong-Un, Assad att vi är på väg mot en ny era?

 

Det är en omvälvande tid när teknologi skiftar vårt sätt att kommunicera och leva.  En era där världspolitiker inte tar ansvar för en global fridsam utveckling med fokus på att försöka leva tillsammans. Då blir det allt naturligare för många människor att söka svar som de traditionella religionerna inte kan ge. Ser vi en ny spirituell utveckling, en ny rörelse i horisonten? Hur kommer den formas. Vilka blir talespersoner på samma sätt som tex Timothy Leary, John Lennon och Margaret Meade formade 70-talets generation. 

Get up, stand up, Stand up for your rights. Get up, stand up, Don’t give up the fight.
~ Bob Marley

Vilka “quotes” kommer vår tid att bli känt för? Legalize Everything?

Vi har tidigare skrivit om psykedeliska droger där vi behöver förstå hur de påverkar våra hjärnor bättre. Här ger vi er tillgång till en viktig röst som har varit med om hippietiden, Michael Pollen. Tror han att vi blir generation Hippie 2.0?

Michael beskriver den rädsla som omgärdar psykedeliska droger och varför han valde bort erfarenheten på 70-talet. En intresseväckande intervju med författaren Michael Pollan som vid 60 provade psykodeliska droger och resonerar över dess effekt. I kort så har det medfört att han har blivit en mer öppen och spirituellare person. Han säger själv -Det har gett mig ett bättre perspektiv på mitt ego och att jag inte alltid behöver lyssna på mitt ego i mitt liv.

 

Michael Pollan is the author of a seminal new book on the science of psychedelic therapy, and the award-winning writer of bestsellers such as Cooked, and In Defence of Food. Does this mark a watershed moment in the mainstream acceptance of psychedelics? 

 

 

 

 

http://www.woodstockstory.com/hippiessayingsphrasesquotes.html