8 steg som underlättar att hitta ditt drömjobb

by Peter Ingman — 17/08/2018

Framförallt – Kör ditt race

 

Som entreprenör är man ofta lite udda jämfört med andra vanliga dödliga. Det betyder att man har ofta en annan risk"tröskel" och är beredd att gå längre, pröva mer, klara att ta ett nej, aldrig ge upp. Ofta till dumdristighetens gränsmarker. Men det fina är att efter allt slit allt som oftast gör att du hittar en lösning, att nu når den framgång du letar efter. Nedan länker vi till en bra artikel i Entreprenuer med tips som du ska använda när du söker ett nytt jobb eller bara en ny position. Givetvis också om du startar något eget. Here we go:

 

1. Skriv ner vad du önskar dig mest av allt, vad du vill uppnå. 

Har du haft andra mål som du har uppnått, hur gjorde du för att uppnå dem. Vad fungerar för dig när det gäller att sikta på något. Beskriv verbalt, reflektera och skriv ner. Spara lappen till dess att du har nått ditt mål. Fira

 

2. Undersök, sondera och lär dig så mycket som möjligt om det du vill uppnå. Du kommer känna att allt blir mer tydligt och kännas allt mer rätt

När du lär dig en ny idrott eller utövar en viss hobby, så är lärandet hela grejen. Vi är många som sitter sena nätter eller maskar på jobbet när vi surfar runt bland tidskrifter, bloggar och communities/intressegrupper. Vilket läder ska jag ha till min nya sadel, behöver man verkligen färsk lakritsrot till det här receptet. Varför inte lägga ner samma energi på ditt kommande drömjobb?

3. Väx med uppgiften

Ingen kan veta allt dag 1 men många kan lära sig att bemästra något om man bara fortsätter att lära sig

Tipset hänger ihop med nr2. Dvs allt lärande gör att du formar dina värderingar och passion kring detta. Du utvecklas successivt och kan använda all kunskap för att få en större förståelse. Njut.

4. Fortsätt, framförallt när det är tungt. Kanske med en dags paus men sen på't igen. Ge dig själv utrymme och tid. Det tar tid att nå det man önskar sig

Alla har det tungt ibland och det är lätt att börja tvivla om resultaten uteblir. Det är egentligen detta som skiljer “success from failure”. Ta små steg för att känna dig bättre igen. När du har energi kan du gasa ytterligare.

5. Prata som om du redan är där

Hur du pratar med dig själv och med andra omkring dig kommer att definiera hur tänd du blir på dina ideer och dina mål

 

6. Jämför dig inte med andra - "kör ditt race"

Att bli för kär i hur andra har gjort och lyckats kan kännas enkelt och bra. Det är därför vi har “idoler” som kan sporra oss till stordåd. Men steget till att bli avundsjuk på att andra lyckas bättre, har det enklare, har mer tur, verkar duktigare, det steget är alltför kort. Tänk bort alla andra just nu. Fokusera på din strategi, vad du vill, vad du är bra på. Kör ditt eget race så vinner du alltid.

 

7. Bli inte nedslagen bara för att du får kritik eller ett nej. Det betyder bara att du måste göra på ett annat sätt eller bara göra samma sak om och om igen med små variationer. Det här vet en säljare ner i generna

 

8. Fokusera på möjligheterna

Att vara problemorienterad kan absolut vara något positivt. Att hela tiden beta av de problem som uppstår. Men specifikt i jobbsökandet så är det bra att tänka tvärtom. Var passar du bäst, vilka behöver dig just nu, var kan du uppnå ditt bästa jag. Karriär eller bara vanligt jobbsökande innebär att vi letar efter minsta gemensamma nämnare, ser möjligheter och springer efter dem så snabbt och smart vi kan.